Body Scan

Het getal op je weegschaal thuis zegt maar één ding, namelijk je gewicht. Maar het zegt niets over de verhouding tussen spieren, vet en water, of waar je spieren en vet zich bevinden.

Via een body scan krijg je inzicht in je lichaamssamenstelling, en hoeveel energie je lichaam in rust verbruikt (Basaal Metabolisme). Wanneer je meerdere scans doet op verschillende momenten krijg je een duidelijk overzicht van de evolutie van je lichaamssamenstelling, en dus bijvoorbeeld ook van het succes van je diëet.

Hoe werkt de body scan?

De Body Scan is niet invasief: je staat met blote voeten op de weegschaal, en houdt met gestrekte armen het handvat vast, waarin zich elektroden bevinden. Het duurt slechts enkele seconden om een nauwkeurig resultaat te bekomen.

Doordat de Body Scan technologie gebruik maakt van elektronische frequenties is deze niet geschikt voor mensen met een ingeplante pacemaker. Ook voor zwangere vrouwen of vrouwen die in hun mesturatieperiode zitten is de Body Scan niet geschikt wegens veranderingen in hydratatie of lichaamssamenstelling.

Tijdens een consultatie of apart

Tijdens een consultatie bij een van onze diëtisten doen we steeds een body scan. Wanneer je geen nood hebt aan een consultatie, maar gewoon inzicht wil in je lichaamssamenstelling, dan kan je ook een aparte Body Scan boeken. Deze duurt 30 minuten. Tijdens deze scan voeren we de meting uit en krijg je uitleg over de interpretatie van de resultaten.

Wanneer krijg ik het resultaat van de analyse te zien?

Je krijgt onmiddellijk de resultaten te zien. Het resultatenblad krijg je ook op papier en/of in PDF mee naar huis.

weegschaal